Opinie & Commentaar
BNNVARA

'De debatten tussen Klaver, Jetten en Baudet waren net scholierencabaret'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De debatten tussen Klaver, Jetten en Baudet waren net scholierencabaret'

Vorige week waren de verkiezingen. Dieptepunten waren volgens Marcel van Roosmalen de debatten tussen Jesse Klaver, Rob Jetten en Thierry Baudet. "Die in mijn herinnering elke avond plaatsvonden. Het leek wel scholierencabaret, want we zaten nou niet bepaald naar de grote drie te kijken", zegt de druktemaker in De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Ook na de verkiezingen vond Marcel veel dingen belachelijk, "soms zo belachelijk dat ik van ellende moest lachen." Marcel noemt een paar voorbeelden: "Thierry Baudet die in een speech van 21 minuten journalisten verantwoordelijk hield voor het nationale verval." En, "columnisten en spraakmakers die daarna deden alsof het weer 1933 is, politieke partijen die meelopen in een demonstratie tegen de verkiezingsuitslag."

'De schuld van het klimaat'

Marcel: "Eigenlijk hoorde ik alleen Chris Aalbers, reportageschrijver bij The Post Online iets verstandigs zeggen. Hij zei in het programma De Nieuwe Maan, ik chargeer even, dat alles de schuld van het klimaat was. Mensen hadden volgens hem vooral ook op het Forum voor Democratie gestemd omdat die met de PVV de enige waren die tegen alle klimaatmaatregelen zijn."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie