Opinie & Commentaar
EONOS

PVV, Baudet: laat je inspireren door Jesse!

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. PVV, Baudet: laat je inspireren door Jesse!

Eerlijk is eerlijk, de rechtse critici hebben gelijk. Een documentaire over Jesse Klaver die primetime wordt uitgezonden door de NPO terwijl de film gemaakt is door een vriend en campagnemedewerker, dat stinkt gewoon.

Reclame kun je gewoon netjes inkopen via de STER. Dat GroenLinks slimme campagnemensen heeft werd al wel duidelijk in verkiezingstijd, en ook nu weten ze weer te verrassen. De maker, Joey Boink, zegt dat zijn vriendschap met Jesse Klaver hem niet belemmerd heeft om het verhaal te vertellen dat hij voor ogen had. Ja hallo.. Alsof hij voor ogen had om een negatief verhaal te vertellen over de leider van z’n partij die ook nog eens z’n maat is.
Zo’n docu bij een NPO die al de schijn tegen heeft als het gaat om een links imago, is gewoon niet verstandig. Lijkt mij iets voor een netmanager om over te waken.
De documentaire/propagandafilm wordt op 4 september primetime uitgezonden. Onder de critici zijn PVV-kamerlid Fleur Agema en Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Nu heb ik Thierry Baudet zo vaak als commentator te gast gehad in Dit is de Dag dat hij van mij niet mág klagen dat de NPO te links is.
En als de NPO al 'te links' is, heeft vooral de PVV dat aan zichzelf te danken. Waar de Jessias zich graag laat filmen en interviewen hier in Hilversum, geeft de PVV in 90% van de gevallen niet thuis. Wilders zelf maakt er grapjes over met cartoons op Twitter, dat hij de media gewoon kan negeren omdat hij Twitter heeft en iedereen zijn boodschap op die manier toch wel hoort. Als je dan vervolgens de NPO verwijt een linkse bende te zijn, klopt er natuurlijk ergens iets niet. Wilders maakt er zelf een linkse bende van door te sieren in afwezigheid.
Daarom zou ik willen zeggen, rechtse lui, laat je inspireren. Even een belletje naar WNL of Powned (of gewoon naar BNNVARA, want politiek redacteur Peter Kee liet gisteren in Dit Is De Dag weten dat hij dolgraag een docu over Baudet wilde maken), en je hebt het voor elkaar, je eigen documentaire a.k.a. propagandafilm. Blijkbaar vinden de zendermanagers het prima om op deze manier politieke reclame uit te zenden, dus maak gebruik van die kans!
Renze Klamer is presentator van Langs de Lijn En Omstreken
Ster advertentie
Ster advertentie