Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Rutte legde de vinger weer eens niet op de zere plek'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Rutte legde de vinger weer eens niet op de zere plek'

Stef Blok moest door het stof na zijn uitlatingen over multiculturele samenlevingen en Suriname in het bijzonder. "Onze minister van Buitenlandse Zaken heeft zich laten gaan. Alle valse lucht die erin zat is er onverwachts uitgelopen’’, aldus druktemaker Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. De reacties blijven binnen stromen aan het adres van de minister en Suriname is beledigd. Dat is nog maar het topje van de ijsberg volgens Marcel.

"Mijn functie bij dit programma is dat ik me daar druk over maak, maar als ik daar nu eens met het gedachtengoed van Stef Blok naar kijk denk ik: het is een troebele bron waaruit ik drink. Genetisch gezien is het bij BNNVARA een rommelpotje, een soort Suriname."

Toch had Marcel het liever over iets minder controversieels dan over de uitspraken van Stef Blok. Iedereen is anders en als je daar dan als een Stef Blok in gaat zitten roeren is het meteen levensgevaarlijk en eng.’’ Het stoort Marcel daarbij dat Mark Rutte nog geen tijd gevonden om op alle ophef te reageren. "Hij was nog te druk met het opnemen van een filmpje waarin hij reageert op ander nieuws: de deelname van Frits Wester aan de Nijmeegse Vierdaagse. Die had na de tweede wandeldag al blaren en wist niet of hij die moest doorprikken of afplakken.’’ Rutte legde daarmee de vinger weer eens niet op de zere plek.

Druktemaker Marcel van Roosmalen probeerde zich dit keer druk te maken via het gedachtengoed van de minister. "Ik ben bang dat ik gekke dingen ga zeggen. In dat geval heb ik mijn woorden niet goed gekozen.’’

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie