Naar homepage
Opinie & Commentaar

Marcel van Roosmalen: bel Foppe maar
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel van Roosmalen: bel Foppe maar

Is Leeuwarden nog steeds de culturele hoofdstad van Europa? Druktemaker Marcel van Roosmalen vraagt het zich af. Hij moest daar aan denken omdat hij Foppe de Haan door Friesland zag fietsen: 'niemand die zo lekker kan fietsen als Foppe de Haan.'

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Foppe de Haan

Foppe de Haan stond bij de opening van Leeuwarden als culturele hoofdstad op een plein in de stad als 'speciaal verslaggever' tussen andere bekende Friezen. Marcel van Roosmalen heeft niks tegen Foppe, helemaal niet. Voor hem staat Foppe symbool voor alle Friezen. "Het zijn hartstikke goede mensen. Niet voor niets dat er zoveel onderduikers waren in Friesland. Je hoefde maar aan te kloppen en je kreeg wel eten of een slaapplek." Het probleem is alleen dat men Foppe te snel belt als het over Friesland gaat. "Foppe houdt niet van de belangstelling. Toch neemt hij altijd zijn telefoon op." Volgens Van Roosmalen is Foppe niet op zijn hoogtepunt gestopt: "Dat had hij wel moeten doen."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie