Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Lekker luchten werkt goed tegen corona'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Lekker luchten werkt goed tegen corona'

"Ook in mijn schoolvakantie waren de terugkerende thema's: mondkapjes en ventilatie. Elke keer keek ik: is er in de ruimte waar ik nu ben, een restaurant, een museum of een snackbar wel genoeg ventilatie? Want lekker luchten werkt goed tegen corona", vertelt Kees van Amstel in De Nieuws BV.

Video niet beschikbaar

Van Amstel is niet zo te spreken over het RIVM: "Ik gaf ze in het begin alle credits, maar ze beginnen steeds meer op de Iraakse persvoorlichter van Saddam Hoessein te lijken. Toen de Amerikaanse tanks al door Bagdad reden, bleef hij schreeuwen dat er niks aan de hand was, en dat Irak ging overwinnen. Want de Dissel boys and girls houden wel erg halsstarrig vast aan hun eerdere standpunten die steeds vaker niet blijken te kloppen."

Postduiven en flessenpost?

Van Amstel: "En wat te denken van de topsamenwerking tussen GGD, OMT, RIVM en minister Hugo de Jonge, communiceren die met postduiven en flessenpost? Zei OMT lid en kinderarts Károlly Illy dat het toch beter was om zeker een meter afstand te houden, tja... Daar dacht Hugo the Fonz de Jonge heel anders over."

1 oktober

"1 oktober moeten scholen hun luchtverversing op orde hebben, 1 oktober pas?!" zegt Van Amstel." Inmiddels zijn er besmettingen gemeld op scholen in Amsterdam, Zaanstad, Wageningen, Sittard, Gooise Meren, Maastricht, Oldenzaal, Leeuwarden, Westerwolde en ook elders zijn er klassen naar huis gestuurd. En regio Midden is nog niet eens begonnen."

Druktemaker Kees van Amstel - Mondkapjes en ventilatie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie