Opinie & Commentaar
BNNVARA

'De Belgen zijn Assepoester, wij de boze stiefzus'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De Belgen zijn Assepoester, wij de boze stiefzus'

Nog twee wedstrijden en dan is België misschien wel wereldkampioen. Met het succes van de Belgen komt het besef dat voetbal misschien wel ons laatste houvast was, het enige waardoor we door de rest van de wereld nog een beetje serieus genomen werden. Marcel van Roosmalen ziet het somber in.

We zijn maar een klein en onbeduidend land volgens Marcel. "We kijken zelfs massaal naar de officieel saaiste sport ter wereld, schaatsen. Omdat er in die sport, zelfs als we van onszelf verliezen, altijd wel weer een andere Nederlander klaar staat om alle medailles winnen." We moeten nu een soort bijrol aannemen die ons niet zo goed past, we moedigen hoofdschudden de Belgen aan, die hiervoor altijd naar ons keken voor voetbalsucces.

Quote

Iedereen wilde Bergkamp of Van Basten zijn

"Er was vroeger niemand die op het voetbalveld zei 'Ik wil Marc Wilmots zijn'. Iedereen wilde Bergkamp of Van Basten zijn." Iedereen die denkt dat we wel wat voorstellen moet zich volgens Marcel maar op het schaatsen blijven richten: "Tot het einde der tijden zullen we daar de beste blijven, er is geen Belg, Kroaat of Luxemburger te vinden die daar jaloers op is."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie