Opinie & Commentaar

Ik hou van jou maar mag het ietsje minder?

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Ik hou van jou maar mag het ietsje minder?

[AVROTROS] Zodra ik mijn ogen opendoe, ben je bij me. In bed, in de badkamer, bij het ontbijt, als ik onderweg ben en natuurlijk ben je altijd bij me op het werk. Je bent er voor me als ik zo blij ben dat ik het van de daken wil schreeuwen, je bent er als ik verdrietig ben of als ik vragen heb waar niemand anders de antwoorden op heeft. Weet je wat zo bijzonder is? Je verveelt me nooit. Je benauwt me niet, ook al laat je me geen seconde alleen.

Ik ken je inmiddels een jaar. Natuurlijk moest ik in het begin wel even aan je wennen, want je was net even wat anders dan je voorganger. Dat was maar goed ook, want ik wist heel goed waarom ik juist voor jou had gekozen. Al snel raakten we volledig op elkaar ingespeeld en was er een duidelijke klik. Wat zeg ik, meerdere klikken. Inmiddels voldoe je aan al mijn verwachtingen en geniet ik van de tijd die we samen doorbrengen.

Twee-eenheid

Laat ik vooropstellen dat ik ontzettend veel om je geef, maar ik merk de laatste tijd dat ik te afhankelijk van je ben geworden. We zijn zo'n twee-eenheid geworden, dat ik het soms moeilijk vind om mezelf te vermaken als jij er niet bij bent. Ik kan gewoonweg niet zonder je. Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik half in paniek raak als jij aan het einde van de dag weinig energie hebt, zo bang ben ik dan dat jij het niet meer volhoudt.

Alleen naar de wc

Soms verlang ik ernaar om weer eens helemaal alleen te zijn. Niet continu, begrijp me niet verkeerd, maar af en toe. Het lijkt me heerlijk om weer eens in mijn eentje naar de wc te gaan of een nacht door te slapen zonder dat je me steeds wakker maakt. Bovendien vind ik dat je in gezelschap nogal aanwezig bent. Laatst bijvoorbeeld, toen we dat etentje hadden met die goede vriend van mij. Ik wilde heel graag met hem bijpraten, maar het lukte me niet omdat jij er steeds tussendoor kwam. Vat dit alles alsjeblieft niet te persoonlijk op, je zult hoe dan ook een belangrijke rol in mijn leven blijven spelen, maar het mag ietsje minder.

Herkenbaar? Luister dan naar de nieuwste aflevering van onze anderhalve minuut durende podcast Radar Helpt: Zo kom jij van je telefoonverslaving af!

{podcast audio="58157" caption="#12 Zo kom jij van je smartphoneverslaving af" }

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie