Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben en Patrick - Rode pepers op het Twentse voetbalveld

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick - Rode pepers op het Twentse voetbalveld

Echte taalvirtuozen zijn het, de supporters in het P-Vak van voetbalclub FC Twente: "Steek die peper in je reet, dan bespaar je ons degradatieleed!" Afgelopen weekend bestrooiden zij het groene veld met rode pepers om zo hun onvrede te uiten. Erben Wennemars en Patrick Lodiers zagen het gebeuren: "Ze gaan een poëzieclubje oprichten."

Video niet beschikbaar

Twente supporters

"Ze gooien die pepers op het veld en dan denken ze dat de spelers het beter gaan doen. En dan zeggen ze ook over Gertjan Verbeek dat hij niet zijn best doet," vertelt Erben, "De supporters vinden dat hij meer tijd in de club moet steken." Patrick begrijpt wel iets van deze onvrede. "Als supporter van Twente, het team dat nu helemaal onderaan staat in de eredivisie, mag je best treurig en gefrustreerd zijn vind ik. Maar Erben zet zijn vraagtekens bij of je hiermee je club nou helpt. "Wat is hier nou positief aan? Wat help je jouw spelers daar nou mee?"

Quote

Wat is hier nou positief aan? Wat help je jouw spelers daar nou mee?

Nicolas Heiner

Maar het gaat niet alleen om de supporters van Twente, Patrick wil ook nog wat kwijt over zeilen want Finn-zeiler Nicolas Heiner grijpt na het kapseizen van zijn boot naast de Europese Titel in de medalrace. "Hij stond tijdens het hele toernooi aan kop, en op het laatste moment ging het mis." Hoe Patrick daarmee omgaat is misschien een goed voorbeeld voor de Twente supporters.

Erben Wennemars hoor je elke maandag in De Nieuws BV even na half twee.

Ster advertentie
Ster advertentie