Opinie & Commentaar

EK-Evangelisten

foto: UEFA.comfoto: UEFA.com
  1. Nieuwschevron right
  2. EK-Evangelisten

[EO] Normaal zijn we als EO een beetje een vreemde eend in de bijt. Natuurlijk, we staan niet meer op een kistje, we komen niet meer op het werk met de Bijbel onder de arm, maar het beeld blijft nog wel bestaan. En eerlijk is eerlijk, in onze missie staat nog steeds een boodschap waar veel mensen niet op zitten te wachten. Maar: deze weken zijn we niet meer alleen! Want de komende weken is elke medewerker van NPO Radio 1 een diehard evangelist.

De NPO Radio 1 Sportzomer is begonnen, en we pakken de komende weken flink uit met het EK Voetbal. Moet ik de vergelijking nog uitleggen? Als evangelisten van het EK proberen wij, de programmamakers en presentatoren, je er van te overtuigen dat het EK toch echt wel wat te bieden heeft, ook al zit je er misschien niet echt op te wachten. Omdat het Nederlands elftal zich niet geplaatst heeft. Omdat je er niet meer in gelooft. Omdat je denkt: ik ga lekker barbecueën. Of: hallo, ik moet gewoon werken!

Maar als echte evangelisten geven wij natuurlijk niet snel op! Want dit EK is op NPO Radio 1 nog steeds de moeite waard! We trekken van alles uit de kast:

  • een volledig aangepaste programmering
  • een voetbaltolk die ons helpt het Vlaamse jargon te begrijpen zodat we de Rode Duivels kunnen aanmoedigen
  • odes aan mooie fenomenen, zoals de moeder die altijd alle vieze voetbalshirtjes wast
  • live-muziek uit de deelnemende voetballanden
  • gasten die ons kennis laten maken met de cultuur van ‘voetbaldwergen’ als IJsland en Albanië

En ja, we zullen ook regelmatig melden dat ‘we’ niet meedoen en dat dit erg jammer is. Dit blijft nodig, want het nieuws is nog niet overal doorgedrongen

Ik hoop dat we een voet tussen jouw deur krijgen, en dat je de komende weken je hartje geeft aan de Sportzomer op NPO Radio 1. We kunnen zelf niet winnen. Maar we kunnen ons wel, met een beetje inzet, volledig verliezen in het aanmoedigen van één van onze buurlanden. Dat noemen we dan voor de gelegenheid dan maar even naastenliefde.

Ster advertentie
Ster advertentie