Opinie & Commentaar

'Zo omgaan met je zorgpersoneel, wat een grap'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zo omgaan met je zorgpersoneel, wat een grap'

"De zorg. U weet wel de helden in de frontlinie, waar we voor klapten, voor wie we posters en shirts met rode harten voor het raam hingen. De zorgmensen worden op handen gedragen", vertelt Kees van Amstel in De Nieuws BV. "Totdat ik deze week mijn nichtje sprak."

Van Amstel: "Ze studeert medicijnen en zit nu in haar co-schappen, omdat die co-schappen vanwege corona gestopt zijn, en medisch personeel overal zeer gewenst is, hebben veel van deze aankomende doktoren baantjes aangenomen, in bijvoorbeeld verpleeghuizen."

'Ze kreeg binnen een week corona'

Het nichtje van Van Amstel nam enthousiast een baan in een verpleeghuis: "Ze trof veel doden, een organisatorische puinhoop, werd niet ingewerkt en kreeg door de slechte beschermingsmiddelen binnen een week corona."

Nulurencontract

"Ze moest meteen naar huis. Logisch. En wat deed het verpleeghuis? Ze stopten per direct de betaling van haar salaris. Niet logisch", vertelt Van Amstel. "Ja, nulurencontract. Dan moet ik er nog bij vertellen, dat die co-assistenten worden aangenomen op een nul uren contract. Je gaat dus zeer veeleisend en gevaarlijk werk doen, je wordt ziek op je werkplek en dan is het no pay. Jammer dan. Doei."

Van Amstel: "Wat een grap, zo omgaan met je zorgpersoneel. Wat een hele slechte grap."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie