Opinie & Commentaar
BNNVARA

BOA's bewapenen: 'Krijgen leraren dan ook een zweep?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. BOA's bewapenen: 'Krijgen leraren dan ook een zweep?'

BOA's bewapenen? Volgens Pieter van Vollenhoven is dat een goed idee. "Geef ze dan ook een paard", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV, "en leraren, mogen die een zweep?"

BOA's demonstreren vandaag: "Ze willen respect en wapens. Ja, dat zou ik ook wel willen", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. "BOA's zijn ambtenaren die controleren of u en ik zich wel aan de regels houden. Ze zijn vaak laag opgeleid en communicatief niet zo sterk."

Handhaving coronavoorschriften

"De nieuwste taak van de boa's, de handhaving van coronavoorschriften, heeft het werk van deze handhavers extra zwaar gemaakt. Het aanspreken van mensen en het opleggen van hoge boetes heeft hun populariteit niet vergroot", zegt Van Roosmalen. "Dat is natuurlijk geen reden om ze te slaan of uit te lachen, ik ben daar geen voorstander van."

Van Roosmalen: "Als ik een een boa bezig zie krijg ik juist zin om lief te zijn, om ze te aaien, want waarom heb je dit willen worden? Wat voor menstype ben je? Heb je profileringsdrang? Thuis weinig te zeggen? Is het het uniform? Ben je afgewezen voor de politieschool? Dat allemaal, want het zijn ook mensen. Wolter Kroes om maar eens een koe bij de hoorns te vatten, had in een ander leven ook zomaar boa kunnen zijn."

Paard, mes, zweep

"Dat soort mensen sla je niet, maar het kost soms ook moeite om naar ze te luisteren, maar moet je ze daarom willen bewapenen," vraagt Van Roosmalen zich af. "Pieter van Vollenhoven vindt van wel. De man van Prinses Margriet haastte zich vorige week vanuit zijn paleis naar Radio 1 om de boa’s net zo’n mooi pistool als echte agenten in het vooruitzicht te stellen."

"Als we op deze tour gaan, vind ik trouwens dat je ook moet doorpakken", zegt Van Roosmalen. "Ik vind: alle boa's een paard. En waarom geven we beveiligers eigenlijk geen mes met een scherpe punt en kartels, die staan toch ook in de frontlinie en wat denk je winkeldieven in hun zakken hebben? Leraren, mogen die een zweep?"

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie