Opinie & Commentaar
BNNVARA

Kees van Amstel: 'Er gebeurt iets raars met mijn rughaar als mevrouw Kaag staat te oreren voor de camera'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kees van Amstel: 'Er gebeurt iets raars met mijn rughaar als mevrouw Kaag staat te oreren voor de camera'

Dat Sigrid Kaag zich de laatste tijd niet populair maakt, daar kun je op Twitter niet omheen. 'Hashtag Kaag moet weg', 'Kaag uit Den Haag', 'Kutkaag' en 'Heks' is er veelvuldig te lezen. Kees van Amstel zegt in De Nieuws BV dat hij hoopt dat Kaag de laatste dagen weinig op Twitter heeft gezeten.

Video niet beschikbaar

Ook Kees zelf krijgt kriebels als hij Kaag ziet, maar deze kriebels zijn niet positief. "Ik ben natuurlijk uiterst objectief, maar ik heb bij mevrouw Kaag - als ze weer staat te oreren voor de camera - dat er iets raars gebeurt met mijn rughaar." Waarom dat is? Geen idee. Want volgens Van Amstel zijn er wel meer huichelaars in het team van Mark Rutte.

Waar ligt het wél aan?

Is het haar haarkleur? Want vrouwen met wit-blond haar worden volgens hem vaak 'koud' genoemd. Van Amstel twijfelt: "Anita Witzier en Bridget Maasland zijn ook hele warme en humorvolle vrouwen."

Aan haar opleidingen ligt het in ieder geval niet, want Kaag heeft gestudeerd aan Universiteiten in Cairo, Oxford, Exeter en het Clingendael Institute. Van Amstel: "Hee, geen dommerdje. Je wil niet Dion Graus en z’n bodyguards naar de G7 sturen."

Ligt het toch aan de uitspraken van Kaag? Waarschijnlijk. Van Amstel pakt er drie uitspraken bij waar de 'honden geen brood van lusten'. "En dan helpt Exeter en Oxford ook niet meer, dan is het wel klaar. Misschien nog een andere haarkleur: baat t niet, ‘t schaadt ‘t ook niet meer."

Druktemaker Kees van Amstel

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie