Opinie & Commentaar

Stelling 1

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling 1

In deze column lijkt Jan de Graaf, journalist bij De Nieuws BV, al zijn losse gedachten te dumpen. Maar trapspijlen, gympies en de broodafdeling van de grootgrutter hebben toch echt te maken met de aankomende verkiezingen.

Vorige maand is er een nieuw gezin in mijn straat komen wonen. De nieuwe buurman lijkt me een prima vent. Maar hij had vandeweek een groen en een rood gympie aan. Groen zit links en rood rechts. Zijn kinderen vinden het prachtig, ik vind het gedoe.

Een vriendin van mij heeft altijd vijf feestjes in een weekend. Ze komt daardoor steevast te laat binnen en gaat te vroeg weg om dan bij het volgende feestje alsnog te laat binnen te komen en ook weer te vroeg weg te moeten. Het volgend weekend gaat het weer net zo.

Gisteren heb ik een uur zitten turen op een website waar je nieuwe trappen kunt bestellen omdat we de trap naar de zolder gaan vervangen. Een half uur lang heb ik alleen maar gekeken naar wat voor spijltjes er boven bij het hek moeten. En er zijn maar vijf soorten. We zijn er nog niet uit.

Mijn beste vriend wil in een restaurant altijd zo’n surf en turf gedoetje op zijn bord. En als ze dat niet hebben is het een mixed grill dat zijn aandacht trekt. Lekker van alles wat. Altijd weer.

In de Jumbo moest ik van de week een minuut of 5 op een plastic tang wachten waarmee je broodjes uit zo’n plastic bak pakt. Alleen maar omdat twee buurvrouwen niet konden kiezen of ze een kresaantje of een wit broodje wilde. “Vanwege dat die zakkies niet dicht goan als je der van die kresaantjes in doet, en met die broodjes wel”.

Hier bij ons om de hoek heb je zo’n bestrate voortuin bommetje vol met beelden. Een 1 meter hoge betonnen David van Michelangelo, een lekker dikke boeddha, de Venus van Milo naast David de Kabouter en zelfs nog zo’n Pierrotpoppetje. Je moet slalommen naar de voordeur. Soms komt er een beeld bij. Er gaat er nooit eentje weg. “Het wordt wel vol he”, zei ik ooit gekscherend tegen de man die op het bankje ertussen zat. “Dan mag jij mijn zegge welleke of dat er weg moet”, zei de man trots rondkijkend….

Onze schoonmaakster gaat steevast op vakantie naar Rockanje. Ze gaat namelijk altijd naar Rockanje. En als je vraagt waarom dit jaar toch weer naar Rockanje zegt ze: “Ik weet niet zo goed woar ik anders heen moet, dus dan maar Rockanje”.

Zelf twijfel ik ook al een paar maanden of we een tweede auto moeten kopen. Duurzaamheid of toch lekker makkelijk doen. Dan wint duurzaamheid het weer, en dan zit ik weer een uur op Marktplaats terwijl ik in mijn achterhoofd eigenlijk wel weet dat t m niet gaat worden. Soms zie ik een autootje dat t bijna van de duurzaamheid wint, en dan zie ik mijn dochtertje weer en denk ik er weer anders over.

Nou ja… dat zijn dus allemaal van die dingetjes. Van die dingetjes die ervoor zorgen dat ik er een hard hoofd in heb als er “een bindend referendum komt waarmee burgers door het parlement aangenomen wetten kunnen tegenhouden”. Als al deze keuzes al niet lukken ….. dus ONEENS!

Zo, en dan nu naar stelling 2 van de Stemwijzer……

Jan de Graaf is journalist bij De NieuwsBV

Ster advertentie
Ster advertentie