Opinie & Commentaar
BNNVARA

Mark Rutte is stiekem de baas van Nederland en zou stiekem nog heel lang premier kunnen blijven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Rutte is stiekem de baas van Nederland en zou stiekem nog heel lang premier kunnen blijven

Vol toewijding heeft Pieter Derks zich gestort op zijn nieuwe baan: thuisonderwijzer. Maar hoe leg je aan je kind van zes uit wie Mark Rutte is? "Mark Rutte is de baas van Nederland, maar, hij wil geen baas genoemd worden, want een baas is iemand die bepaalt hoe dingen gaan, en Mark Rutte wil het liefste niks bepalen", zegt hij in De Nieuws BV.

Mark Rutte wil niks bepalen, maar waarom wile hij dan premier zijn? Derks weet het eigenlijk ook niet. "Het werkt wel, want elke keer als er iets moeilijks aan de hand is laat hij iemand anders de baas spelen, zodat Hugo de Jonge of Lodewijk Asscher of Menno Snel of iemand anders de schuld krijgt."

Eigenlijk is Mark Rutte is stiekem de baas van Nederland, maar misschien binnenkort niet meer. "In de tijd dat Mark Rutte stiekem de baas was zijn er mensen in grote problemen gekomen, omdat ze straf kregen terwijl ze niks fout hadden gedaan." En wie wordt dan de baas? "Waarschijnlijk Mark Rutte. Want hij staat stiekem nog steeds bovenaan in de peilingen. Knap he," zegt Derks.

Druktemaker Pieter Derks - Mark Rutte is stiekem de baas

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie