Opinie & Commentaar

Öztürk, Arib en de dienstauto
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Öztürk, Arib en de dienstauto

Eerst jezelf wijsmaken dat echt iedereen tegen je is. Dat gevoel van slachtofferschap legitimeert vervolgens tegenacties. En als mensen daar boos op reageren, vind je daarin de ultieme bevestiging dat echt niemand van je houdt. Ik beschrijf hier niet de psyche van een willekeurige puber, maar het gedrag van het Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk. Wat een tranentrekkende treurigheid.

En heus. Ik ben me ervan bewust dat de heren van Denk vanwege hun afkomst of hun standpunten ook niet altijd even hoffelijk behandeld worden. Op de sociale media vliegen de diepe beledigingen en andere verwensingen de heren geregeld om de oren. Dat valt niet goed te praten.

Ik behoor ook tot de school die af en toe best kan glimlachen om de provocatieve acties van de Denk-musketiers. Het schuurt, het is net op of over de grens, maar ik zie ook welke spiegel zij hun collega's of de traditionele media willen voorhouden. Ik ben het er vaak niet mee eens, maar het zet me wel aan het denken. Da's ook wat waard.

Carpoolen

Maar er zijn grenzen, vooral ondergrenzen waar je niet onder moet willen zakken. Öztürk deed het toch toen hij in een debat Kamervoorzitter Khadija Arib verweet dat zij na een nachtelijk debat weleens een collega laat meerijden in haar dienstauto naar Amsterdam. Dat zou misbruik van gemeenschapsgeld zijn, want de meereizigers ontvangen een reiskostenvergoeding. Sinds wanneer is carpoolen misbruik? En laat de dienstauto twee kilometer omrijden om iemand bij zijn huis af te zetten. Waar gaat dit over? Öztürk eist nu de rittenadministratie op en wil een lijst van de 'profiteurs'. Een beetje waardigheid alstublieft, meneer Öztürk.

Het waarom vind je terug op de Facebookpagina van Denk:

"Eerst wil de #PVV geen Marokkaans-Nederlandse #Kamervoorzitter maar profiteert nu wel van de #dienstauto van de Marokkaans-Nederlandse Kamervoorzitter. #hypocriet Wat wordt er allemaal op de achterbank besproken? Wie betaalt deze extra kilometers?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is dus een tik naar de PVV en naar Arib. De eerste is de politieke vijand, de ander mogen ze gewoon niet. Want de PvdA is soms (te) streng voor de heren in Kamerdebatten. Zeg dat dan gewoon.

De foto's van Öztürk

Het wordt nog triester als je bedenkt dat Öztürk ook nog eens de moeite neemt om foto's te maken van collega's die instappen in de dienstauto van de Kamervoorzitter. Echt! Meneer Öztürk, is dit wat Denk verbinden noemt?

Overigens zie ik op de Facebookpagina van uw partij dat uw achterban het een goede actie vindt. Ik zal het wel weer niet goed begrepen hebben.

In het kader van door u gewenste transparantie biecht ik hier op dat wij wel eens samen koffie drinken. Ik hoop dat te blijven doen. Verbinden begint immers bij interesse en elkaar ontmoeten. Meestal leest u mij dan de les over alles wat de Nederlandse pers in uw ogen Denk heeft aangedaan. Soms heeft u een punt, vaak is het een demonstratie van de lengte van uw tenen. Ik kom er graag weer eens op staan. Koffie zwart graag!

Over Joost Vullings

Joost Vullings is politiek commentator voor EenVandaag op radio en televisie. Iedere dinsdag beschouwt hij de politieke ontwikkelingen in Den Haag en in de rest van het land.

Ster advertentie
Ster advertentie