Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Het wordt een gruwelijke winter'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het wordt een gruwelijke winter'

Geen Sinterklaas, geen kerst, en overal boa's: volgens druktemaker Marcel van Roosmalen wordt het een gruwelijke winter. "Gaat u er maar vanuit dat u alles kwijt raakt, dit is nog maar het begin van de val en op de bodem van de put is helemaal niets", zegt hij in De Nieuws BV.

Video niet beschikbaar

Marcel van Roosmalen: "Ik ga kapot aan de mensen die op televisie de alarmbel komen rinkelen. Ze zitten in ieder praatprogramma, en we kennen de boodschap inmiddels. Het is allemaal nog veel erger dan we al dachten, de toekomst is vreselijk en het gaat oneindig duren."

Wat er precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk maar volgens Van Roosmalen moeten we ervanuit gaan dat we zoveel mogelijk moeten thuisblijven: "Laten we er niet te licht over doen: het wordt een verschrikkelijke tijd."

Geen Sinterklaas, geen kerst

"De beleidsmakers hebben het nu ook door: alles is de schuld van de horeca, met hun witte wijn uit Duitsland bij drie asperges, hun happy hours en die zogenaamde gezelligheid. Nou, not anymore, op het ministerie van Hugo de Jonge hebben ze ontdekt dat iedere besmetting uiteindelijk valt te herleiden tot iemand die in een horecagelegenheid is geweest. De redenatie is: als de bron troebel is moet je er niet uit drinken", zegt Van Roosmalen.

"Geen Sinterklaas, geen kerst, geen oud en nieuw, geen sneeuw, geen werk, geen kerkdiensten, geen Elfstedentocht, geen kinderopvang, geen school, Eredivisiewedstrijden zonder publiek, echtscheidingen, veel gevechten in huiselijke kring, overal boa's, we zullen ons zelf weer gaan verwaarlozen, en waarom ook niet? Waarom zou je je haren kammen als niemand je ziet? Niets doet er meer toe", aldus Van Roosmalen. "Het wordt een gruwelijke winter."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Verschrikkelijke winter

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie