Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Te jong pieken kan allerlei shit met zich meebrengen, we zagen het al bij ontspoorde kindsterren als Britney Spears'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Te jong pieken kan allerlei shit met zich meebrengen, we zagen het al bij ontspoorde kindsterren als Britney Spears'

De vijftienjarige Cori, Coco, Gauff blaast iedereen omver op het Wimbledon. In De Nieuws BV maakt Ellen Deckwitz zich zorgen, te vroeg pieken is volgens haar namelijk gevaarlijk. "Je gaat denken dat je onkwetsbaar bent."

Coco versloeg niet alleen grand slam koningin Venus Williams, maar sloeg ook Magdalena Rybarikova van de baan. Ellen Deckwitz is onder de indruk, maar is ook meteen verontrust. "Te jong pieken kan allerlei shit met zich meebrengen, we zagen het al bij ontspoorde kindsterren als Britney Spears en Dave Roelvink."

Te vroeg pieken is niet alleen gevaarlijk omdat je denkt dat je onkwetsbaar bent, maar vooral omdat je voortijdig en in enorme mate last krijgt van iets dat iedereen op een zeker moment overkomt: de concurrentie met de jongere versie van jezelf. "Op een zeker moment bereik je een punt waar vanaf het alleen nog maar bergafwaarts kan en dat proberen vele oud tennissterren te vergeten door compulsief snuiven, spenderen of hotelkamers slopen. En hoe hoger de piek, hoe dieper de val."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Coco Gauff

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie