Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Ik weet zeker dat als Baudet en Otten op dit moment de kans zouden krijgen, ze elkaar het liefst de ballen zouden afbijten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik weet zeker dat als Baudet en Otten op dit moment de kans zouden krijgen, ze elkaar het liefst de ballen zouden afbijten'

De spanning tussen Thierry Baudet en Henk Otten loopt op. In De Nieuws BV zegt Ronald Giphart dat het niet de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid is dat een politieke partij door een interne machtsstrijd wordt verscheurd.

Ronald Giphart noemt enkele voorbeelden: "Het koningsdrama rond CDA-fractievoorzitter Jaap de Hoop Scheffer en diens uitdager Marnix van Rij, waarna uiteindelijk als een duvel uit het christelijk doosje Jan-Peter Balkenende als nieuwe leider tevoorschijn kwam. Dat daar nog geen musical van is gemaakt is onbegrijpelijk."Maar dit soort conflicten komen niet alleen voor bij mensen, er ontstond ook een machtsstrijd halverwege de jaren '70 in Burgers' Zoo.

"In geval van de Burgers' Zoo kwam dat erop neer dat twee mannetjes het sterkste mannetje van de groep uiteindelijk gezamenlijk vermoorden door zijn ballen eraf te bijten, waarna hij doodbloedde. Dat is wat er nu op bescheiden wijze ook het Forum voor Democratie speelt, en ik weet zeker dat als Baudet en Otten de kans zouden krijgen elkaar op dit moment ook het liefst de ballen er af zouden bijten", zegt Giphart.

Druktemaker Ronald Giphart - Forum voor Democratie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie