Opinie & Commentaar
BNNVARA

'We liggen als Doornroosje te wachten op de stikstofprins'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'We liggen als Doornroosje te wachten op de stikstofprins'

Nederland is in de ban van stikstof. Het bouwen van woonwijken, verbreden van snelwegen, openen van vliegvelden en de overvolle koeienstallen staan ter discussie. Pieter Derks geeft in De Nieuws BV zijn mening over de stikstof-rel.

Eerst moet de regering verzinnen hoe ze het stikstofprobleem écht gaan oplossen, zegt Derks. "Dan pas kan het land weer uit zijn coma ontwaken. We liggen nu als Doornroosje te wachten op de stikstofprins die ons wakker kan kussen."

Volgens Derks heeft zich daarvoor al een kandidaat gemeld. "D66 wil de veestapel halveren. Op zich geen gekke gedachte. Er wonen 17 miljoen mensen in Nederland, maar stikstoftechnisch zijn we gewoon een land met 170 miljoen inwoners. Tenminste, als we alle koeien, geiten, schapen, varkens, konijnen, paarden, honden en katten meerekenen."

Achterlijke schijtboeren

Dit plan is prima, maar je moet wel respectvol over boeren praten, aldus Derks. "Ik had het even gemist maar blijkbaar had D66 gezegd dat die achterlijke schijtboeren met hun stinkende kutlaarzen moeten optyfen. Tip voor D66: probeer eens een zin als 'onze hardwerkende agrariërs moeten gewaardeerd worden voor hun onmisbare bijdrage aan de welvaart van de BV Nederland'."

Druktemaker Pieter Derks - Nederland op slot

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie