Opinie & Commentaar

Beluister de podcast: Zo koop jij een tweedehands auto voor de juiste prijs

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister de podcast: Zo koop jij een tweedehands auto voor de juiste prijs

[AVROTROS] Als ik net heb getankt, is mijn auto twee keer zoveel waard. Oftewel, enig gevoel van status haal ik niet uit mijn auto. Ik beschouw een auto als een waterdicht ding dat mij van A naar B kan brengen. Een omhulsel van mijn autoradio.

Toen ik nog bij Radio EenVandaag werkte als verslaggever en door het hele land reed, heb ik wel eens voorgesteld om mijn auto te laten beplakken met het knaloranje logo van Radio EenVandaag. Op die manier kon ik dan gratis en voor niets de hele dag reclame maken voor het radioprogramma. Mijn toenmalige eindredacteur weigerde. Het zou juist slecht zijn voor het imago van het programma, als het zou worden geassocieerd met zo'n aftandse Honda Jazz.

Toegegeven, aan de buitenkant ziet hij er wat dof uit, met hier en daar wat deuken, want ik neem het niet zo nauw met stoepjes en lantaarnpalen. Dat is nog niets vergeleken met de binnenkant. Als collega's dan een keer onaangekondigd met me mee willen rijden, raak ik enigszins in paniek. "Het is wel een beetje een zootje hoor", waarschuw ik ze alvast voordat ze instappen. "Maakt niet uit, mijn auto is ook niet zo netjes van binnen", stellen ze me dan gerust. Op het moment dat ze mijn autodeur opentrekken en ik in één vloeiende beweging lege koffiebekers, bananenschillen en lege boterhamzakjes opzij schuif, zie ik de afschuw op hun gezicht.

Alleen schrijfster Heleen van Rooyen, die een keer na afloop van een interview vroeg of ze met me mee mocht rijden, reageerde heel relaxed. Ze vond ergens tussen de stoel en de deur een overrijpe appel, zei verrukt "oh lekker" en nam er een enthousiaste hap uit.

Radar Helpt: nieuwe podcast met praktische informatie

Mocht er ooit een dag komen waarop mijn garage mijn auto zou willen doorverkopen, dan komen ze niet weg met het verhaal dat het van een oud vrouwtje is geweest die de auto alleen maar voor kleine boodschapjes heeft gebruikt. Waar let jij op als je een tweedehands auto koopt? Hoe weet je of je er de juiste prijs voor betaalt? Aangezien je autoverkopers niet op hun blauwe ogen moet geloven, heb je houvast nodig. Die geven wij in onze allereerste aflevering van Radar Helpt, de meest praktische podcast van Nederland. In slechts anderhalve minuut krijg je tips die jouw leven gemakkelijker maken. Marc Klaver, autojournalist van Autoweek, vertelt je hoe jij een goede tweedehands auto koopt.

Beluister hier de podcast en abonneer je op Radar Helpt, de meest praktische podcast van Nederland!

{podcast audio="48948" caption="#1 Zo koop je een tweedehands auto" }

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie