Onderzoek
HUMANVPRO

De Deventer Mediazaak genomineerd voor Dutch Podcasts Awards

foto: BIND
  1. Nieuwschevron right
  2. De Deventer Mediazaak genomineerd voor Dutch Podcasts Awards

De reconstructie van de nasleep van de moord op een rijke weduwe in Deventer in 1999 staat centraal in de Argos-podcast de Deventer Mediazaak van podcastmaker Annegriet Wietsma. Deze podcast is genomineerd in de categorie verhalende podcasts voor de Dutch Podcast Awards van BNR Nieuwsradio.

Via podcastawards.nl/stem kan er tot en met maandag 11 oktober gestemd worden op je favoriete podcasts.

Annegriet Wietsma: De Deventer Mediazaak

De Deventer Mediazaak is een zesdelige podcastserie over hoe de langslepende Deventer moordzaak ontaardt in 'trial by media'. Podcastmaker Annegriet Wietsma borduurt daarmee voort op het boek De Deventer Moordzaak; het complot ontrafeld van journalist Bas Haan.

In de podcast is een belangrijke rol weggelegd voor Michael de Jong, die door de media verdacht werd gemaakt. Deze 'klusjesman' zou de ware moordenaar zijn en niet de veroordeelde boekhouder. De Jong vertelt hoe de affaire zijn leven tot op de dag van vandaag beheerst.

Gerelateerde podcast

De Deventer Mediazaak

De Deventer Mediazaak

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Annegriet Wietsma was te gast bij Miss Podcast om te vertellen over De Deventer Mediazaak. Luister het gesprek hier terug.

Meer journalistiek speurwerk?

Argos is het onderzoeksjournalistieke programma van de HUMAN en VPRO. Je hoort Argos om de week op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. Terugluisteren kan via je favoriete podcastapp, of via de website van Argos. Volg Argos ook via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Ster advertentie
Ster advertentie