Finale Mangiare! Kookwedstrijd: De Allerbeste Kok blijft toch je moeder

foto: Joost Bastmeijerfoto: Joost Bastmeijer
  1. Nieuwschevron right
  2. Finale Mangiare! Kookwedstrijd: De Allerbeste Kok blijft toch je moeder

Of je nu Joop Braakhekke heet, Yvette van Boven of 'gewoon' Jan Jansen. Iedereen heeft wel een recept van zijn moeder dat niet te versmaden is. In het kookprogramma Mangiare! strijden vanavond tien luisteraars om de titel 'De Beste Kok Blijft Toch Je Moeder'.

Deze Mangiare!-luisteraars achterhaalden binnen hun families de receptuur van hun favoriete gerechten, en stuurden deze naar onze redactie. Denk aan zuurvlees, karbonade, rabarbercrumble en stroganoffsaus. Na een strenge selectie heeft de redactie in de afgelopen uitzendingen een aantal recepten gemaakt en geproefd. Die strijden nu om de zogeheten Joop Braakhekke Bokaal, een eerbetoon aan de in 2016 overleden tv-topkok.

Tijdens de finale vanavond live, met publiek vanuit de Amsterdamse Studio Desmet, komen de finalisten met hun gerecht, en in sommige gevallen ook met hun moeder, naar de studio. Ter plekke zorgen ze voor de 'finishing touch' . Zij presenteren hun gerecht aan de jury, waarin dit keer naast Yvette van Boven (Koken met Van Boven) ook lekkerbek en televisiepresentator Paul de Leeuw zijn oordeel velt.

Het lekkerste recept van de moeder van Yvette van Boven

Voorafgaand aan de uitzending spraken we jury-lid Yvette en haar moeder Mariëtte over het lekkerste gerecht dat Yvette leerde van haar moeder. Een saucijzenbroodje. Niet zomaar eentje: volgens exclusief recept. Het saucijzenbroodje werd bedacht in Noord-Ierland waar de familie Van Boven woonde toen Yvette en haar zusje Sophie nog klein waren. Het is inmiddels meer dan dertig jaar later, maar nog steeds maakt moeder Mariëtte rond de kerst elk jaar de broodjes. Veel te veel natuurlijk, want iedereen is allang het huis uit. Maar ze komen toch wel op, want ze zijn niet te versmaden, aldus Yvette. Deze week kookte Yvette ze voor ons. Kijk naar dit hilarische filmpje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat leerde Yvette van haar Moeder? Ze vertelt het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie