Epidemioloog Patricia Bruijning: Voer coronapas ook in de zorg in

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Epidemioloog Patricia Bruijning: Voer coronapas ook in de zorg in

De coronapas moet op meer plekken worden ingevoerd dan alleen in de horeca, bij sportscholen en op zogenoemde doorstroomlocaties. Dat zegt Patricia Bruijning, epidemioloog en kinderarts bij het UMC Utrecht, in Nieuws en Co. Ze denkt bijvoorbeeld aan de zorg.

Video niet beschikbaar

''Ik denk in eerste instantie aan de zorg, omdat het mes dan aan twee kanten snijdt. In de zorg werken mensen intensief samen, collega's kunnen het virus daardoor makkelijk doorgeven. Maar je werkt daar ook met mensen die een kwetsbare gezondheid hebben en die kun je meer beschermen op die manier.''

Nu is de coronapas al verplicht in de horeca en bij evenementen. Het kabinet wil dat uitbreiden naar doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en musea, blijkt uit uitgelekte plannen. ''Dit zijn een aantal plekken waarvan men vermoedt dat er ongemerkt transmissie kan plaatsvinden. Dat zal zeker een effect hebben, maar het is niet een heel grote uitbreiding. Dus je kan daar ook niet een heel groot effect van verwachten.''

Coronapersconferentie

Waar de coronapas precies gaat gelden, en welke maatregelen het kabinet nog meer neemt, wordt morgenavond duidelijk. Dan geeft het kabinet weer een coronapersconferentie. Die persconferentie is vanaf 19 uur live te volgen op NPO Radio 1.

Epidemioloog Patricia Bruijning: Voer coronapas ook in de zorg in

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie