Recept kookwedstrijd Mangiare! : kwarktaart

foto: Julie Hrudovafoto: Julie Hrudova
  1. Nieuwschevron right
  2. Recept kookwedstrijd Mangiare! : kwarktaart

Iedereen heeft wel een recept van zijn moeder dat niet te versmaden is. In het kookprogramma Mangiare! streden tien luisteraars om de titel 'De Beste Kok Blijft Nog Altijd Je Moeder'. Op de website en app van NPO Radio 1 vind je alle tien recepten de komende dagen terug. Vandaag: de kwarktaart van de moeder van Leny van Nierop.

Beschrijving

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Week de rozijnen ruim van te voren in heet water of in wat witte wijn met een eetlepel suiker. Als ze gezwollen zijn en afgekoeld dan goed laten uitlekken. Bestrijk een middelgrote springvorm met boter, strooi er dan de fijngemaakte beschuitkruimels in, goed ronddraaien en het overtollige eruit schudden. Roer de boter romig, doe er de basterdsuiker en vanillesuiker bij en mix tot een zalfachtige substantie.

Roer de eieren los en voeg ze 1 voor 1 toe. Strooi tussendoor telkens een beetje van de bloem. Voeg als het mengsel glad en egaal is, kwark, citroenrasp en rozijnen toe en roer tot alles goed vermengd is. Giet het mengsel in de springvorm en plaats die in een goed verwarmde oven. Bak de taart 1 uur op stand 3 (gas) daarna nog ruim een kwartier op stand 2. Dan het gas uitdraaien en de taart nog een kwartier in de oven laten staan. Eruit halen, laten afkoelen tot kamertemperatuur en dan in de koelkast.


Je hebt nodig:

- 100 gram sultana rozijnen
- 2 beschuiten
- 100 gram boter
- 275 gram basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 500 gram kwark
- ½ theelepel zeer fijn geraspte citroenschil

Meer recepten verschijnen komende week online op de site of app van NPO Radio 1. De wedstrijd is vernoemd naar de overleden tv-kok Joop Braakhekke. De jury bestond uit tv-kok Yvette van Boven en cabaretier en tv-presentator Paul de Leeuw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie