Zoektocht Beste Nederlander: wie heeft het beste hoofd?

foto: Niels en Robinfoto: Niels en Robin
  1. Nieuwschevron right
  2. Zoektocht Beste Nederlander: wie heeft het beste hoofd?

[KRO-NCRV] Hoe ziet de beste Nederlander eruit? Het is natuurlijk hartstikke fictief, maar wel leuk om over na te denken: stel dat we alle krachten zouden bundelen, van wetenschap tot sport, wat voor een persoon zou daar uitkomen? En is deze Nederlander in één beeld te vangen? De Ochtend gaat op zoek naar dat antwoord deze week.

In vijf dagen, met vijf ambassadeurs bespreken we de stand van de wetenschap, sport, muziek, ondernemerschap en de weldoeners. Kunstenaars Niels Ballemans en Robin Burger vangen die zoektocht én het resultaat in een uniek kunstwerk: De Beste Nederlander.

Zoektocht De Beste Nederlander

Als jeugdvrienden in Dongen waren Niels en Robin al met spuitbussen en latexverf op straat te vinden. Ze kregen ieder hun eigen beeldende praktijk, waar ze beiden verschillende technieken hanteren.

Ondanks dat hebben ze elkaars werk nooit uit het oog verloren. “We hebben ieder onze eigen taal en stijl, maar we voelen elkaar aan en kunnen elkaars werk goed aanvullen. Het is de combinatie van onze verschillende stijlen en technieken die elkaar complementeren. Dat maakt het een unieke samenwerking.”

Luister vanaf vandaag naar De Ochtend waar we aftrappen met de stand van de wetenschap met Martijn van Calmthout, wetenschapsjournalist voor de Volkskrant. En wil je weten hoe het kunstwerk vordert? Volg het project via de website van NPO Radio 1 en de social media kanalen van De Ochtend en NPO Radio 1!

Zoektocht De Beste Nederlander: van 24 tot en met 28 juli bij De Ochtend tussen 9.30 en 10.00 uur op NPO Radio 1. Meer weten over de kunstenaars? Kijk dan op de website van Niels Ballemans en Robin Burger en GEK.

Ster advertentie
Ster advertentie