Waarom in Bangladesh zoveel liefde is voor Messi's Argentinië

foto: EPA/MONIRUL ALAMfoto: EPA/MONIRUL ALAM
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom in Bangladesh zoveel liefde is voor Messi's Argentinië

Het Argentijnse voetbalsucces op het WK leidt ook elders tot groot feest. Op sociale media zien Argentijnen tot hun grote verbazing hoe fans uit Bangladesh bijna nóg enthousiaster zijn over het Argentijnse succes, dan de Argentijnen zelf.

Buitenland Uitgelicht: Argentinië

''Argentijnen zijn enorm verbaasd over de intensiteit van de steun'', vertelt correspondent Remi Lehmann. ''Mensen blijven tot diep in de nacht op om de wedstrijden te zien. In colonnes toeteren ze door de straten met Argentijnse vlaggen. In sommige gevallen verven ze hun huizen in de nationale kleuren.''

Daar zijn de Argentijnen enorm door gecharmeerd, legt Lehmann uit. ''Daar herkennen ze een stukje van zichzelf in.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Argentinië heeft veel fans in voormalige koloniën van Engeland, zoals Ierland en India. Toch is de gekte nergens zo groot als in Bangladesh, verzekert de correspondent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''De liefde voor de Argentijnen is geboren in 1986. Het team van Maradona versloeg op het WK de Engelsen in de kwartfinale. Voor de Argentijnen was dat destijds een revanche voor de verloren Falklandoorlog. De Bengali vierden die victorie indertijd alsof ook zij hadden afgerekend met de Britten, hun voormalige koloniale overheersers. Die liefde voor het team van Maradona is inmiddels overgedragen aan de volgende generatie, die Messi adoreert.''

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie