Ziekenhuismedewerkers voeren actie voor meer salaris

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ziekenhuismedewerkers voeren actie voor meer salaris

Personeel van tientallen ziekenhuizen legt sinds 8 uur vanmorgen 24 uur lang het werk neer. Medewerkers eisen onder meer een hoger salaris. Ook in het Spaarne Gasthuis in Haarlem wordt actie gevoerd. Astrid Kersseboom sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met verpleegkundige Danielle Vlug.

Op afdelingen van de actievoerende ziekenhuizen worden vandaag zondagsdiensten gedraaid. ''Patiënten worden niet naar huis gestuurd, die blijven er gewoon, en krijgen zorg. Maar alle zorg die vandaag binnenkomt, is spoedzorg'', legt Vlug uit.

''We willen hiermee bereiken dat we een goede cao krijgen voor onze sector. Die is er niet'', zegt de verpleegkundige. ''Er zijn onderhandelingen geweest tussen de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), maar die zijn helaas tot een halt gekomen.''

Vlug vertelt dat de NVZ met een cao-voorstel kwam met daarin slechtere arbeidsvoorwaarden dan nu. Zo zou een onregelmatigheidstoeslag worden geschrapt of geminderd. ''Dan heb ik het idee dat we echt verkeerd bezig zijn.''

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie