NPO Radio 1 Klimaatstudio

NPO Radio 1 Klimaatstudio: samen met jou op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem

foto: TU Delft
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 Klimaatstudio: samen met jou op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem

Wat moeten we doen aan het klimaatprobleem? In de NPO Radio 1 Klimaatstudio gaan we samen met jou op zoek naar praktische oplossingen. Van 31 oktober tot en met 5 november hoor je verschillende uitzendingen vanuit The Green Village op de TU Delft Campus. Daar kun je live bij zijn en met ons meepraten. Meld je direct aan via deze link. En stuur hier jouw oplossing voor het klimaatprobleem in.

Van 31 oktober tot en met 5 november hoor je op NPO Radio 1 verschillende uitzendingen vanuit The Green Village: een proeftuin voor duurzame innovatie op de TU Delft Campus. Hier wordt geëxperimenteerd met nieuwe ideeën en technieken om een duurzame toekomst mogelijk te maken. Je kunt deze uitzendingen vanuit de Klimaatstudio ook live bijwonen en meepraten over oplossingen.

Met de klimaattop in Egypte in aantocht, besteedt NPO Radio 1 extra aandacht aan klimaat, duurzaamheid en innovatie. Samen met luisteraars zoeken we naar antwoorden op vragen als: hoe passen we ons aan op klimaatverandering? Hoe kunnen we een herbruikbare economie vormgeven? We leggen dagelijks suggesties van luisteraars voor aan ons klimaatpanel. De meest verrassende en innovatieve ideeën hoor je terug in de grote eindshow tijdens In De Kantine op zaterdag 5 november.

Wat hoor je wanneer?

De volgende programma’s zenden live uit vanuit de NPO Radio 1 Klimaatstudio in Delft:

  • Spraakmakers (maandag 31 oktober, 09.30 tot 11.30 uur)
  • Bureau Buitenland (dinsdag 1 november, 13.30 tot 14.00 uur)
  • Geld of je Leven (dinsdag 1 november, 15.30 tot 16.00 uur)
  • Villa VdB (woensdag 2 november, 14.00 tot 15.30 uur)
  • De Nieuws BV (vrijdag 4 november, 12.00 tot 13.30 uur)
  • De Publieke Tribune (zaterdag 5 november, 15.00 tot 16.00 uur)
  • In de Kantine (afsluiting, zaterdag 5 november, 17.00 tot 19.00 uur)

Op donderdag 3 november kun je in een online Q&A al je prangende vragen over duurzaamheid en klimaat kwijt aan het Klimaatpanel.

En wil je graag aanwezig zijn bij een van de uitzendingen in The Green Village? Dat kan!

Meld je aan via deze link

Heb jij een praktische oplossing voor het klimaatprobleem? Laat het ons weten!

Stuur je oplossing hier in

En verder?

Klimaatwijs word je niet alleen bij NPO Radio 1, maar ook op televisie wordt met speciale programma’s, documentaires en een dramaserie aandacht besteed aan klimaatverandering. Bovendien leer je in de NPO Radio 1-podcastserie De Ommezwaai (BNNVARA) alles over de verduurzaming van grote Nederlandse bedrijven zoals Tata Steel en pensioenfonds ABP. Vanaf 31 oktober staan de eerste twee afleveringen online, te vinden in je favoriete podcastapp.

NPO Radio 1 Klimaatstudio

In de NPO Radio 1 Klimaatstudio gingen we samen met jou op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem. Van 31 oktober tot en met 5 november hoorde je verschillende uitzendingen vanuit The Green Village op de TU Delft Campus. Meer informatie vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie