NOS Met Het Oog Op Morgen
NOS

Over het programma

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Over het programma

Het Oog brengt aan het eind van de dag een overzicht van het nieuws, de ochtendkranten en journalistieke interviews met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.

Elke dag van de week heeft zijn eigen presentator. Door deze vaste dag, de persoonlijke opening van het programma en de manier van interviewen, drukt de presentator een eigen stempel op de uitzending. We noemen NOS Met het Oog op Morgen ook wel een 'journalistieke personality show'.

De ijzersterke formule en de persoonlijkheid en kwaliteit van de presentatoren zorgen ervoor dat het programma al sinds 1976 een uniek radioprogramma is dat zeer goed beluisterd en hoog gewaardeerd wordt.

Simone Weimans, Chris Kijne en Lucella Carasso

Rubrieken

Vaste rubrieken zijn Vandaag in het Nieuws, De Krant van Morgen en Den Haag Vandaag, waarin we terugblikken op het nieuws van vandaag, vooruitkijken naar de kranten van morgenochtend en het actuele politieke nieuws bespreken.

Naast de vaste rubrieken bespreken we, met gasten in de studio, interessante nieuwsonderwerpen. De gasten vormen een belangrijk onderdeel van de uitzending. Ze zorgen samen met de presentator voor journalistieke, informatieve of ontroerende gesprekken.

We eindigen de uitzending het liefst met de rubriek Vijf voor Twaalf, waarin we met een kwinkslag naar het nieuws van de dag of dat van morgen kijken. Om de luisteraar nog even wakker te houden, tot het programma om middernacht ten einde is.

Een deel van de redactie in 2016

Ster advertentie
Ster advertentie