Langs de Lijn En Omstreken
EONOS

'Van Gaal is behoorlijk onredelijk aan het worden richting journalisten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Van Gaal is behoorlijk onredelijk aan het worden richting journalisten'

Bondscoach Louis van Gaal heeft op de persconferentie van maandag "niet zijn beste show weggegeven". Dit zegt NOS-commentator Jeroen Elshoff in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken. Elshoff krijgt bijval van zijn collega's van ESPN, Sanne van Dongen en Vincent Schildkamp, die het Forum completeerden. Schildkamp: "Van Gaal is behoorlijk onredelijk aan het worden richting journalisten".

Oranje komt deze week voor het laatst bij elkaar voordat het WK in november begint. Van Gaal reageerde op de persconferentie meerdere malen korzelig op vragen van journalisten. Dat is natuurlijk niet voor het eerst, maar Elshoff vond het gedrag van Van Gaal dit keer "volstrekt onnodig".

Elshoff begrijpt de houding niet zo goed. "Bij eerdere persconferenties had ie soms wel een bepaald punt". Van Dongen sluit zich hierbij aan. "Soms wekte een journalist wel een bepaalde suggestie, maar dit keer deed Van Gaal zichzelf echt tekort."

Selffulfilling prophecy

Schildkamp spreekt van selffulfilling prophecy. "Van Gaal komt naar een persconferentie om zich te ergeren aan het journaille en aantal journalisten reist af met het idee dat het cabaret vanzelf begint bij prikkelende vragen, maar de vragen van bijvoorbeeld NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg waren legitiem."

Volgens de commentator van ESPN wordt het tijd dat Van Gaal tot orde wordt geroepen door de KNVB. "Bijvoorbeeld via de persvoorlichter." Presentator Robbert Meeder vraagt zich af of een persvoorlichter invloed heeft op Van Gaal. Elshoff reageert bevestigend: "Dat denk ik wel".

Klik hieronder voor de gehele uitzending van het Sportforum, waarin ook de dilemma's van Van Gaal, het beleid van PSV en AZ en de eredivisie voor vrouwen aan bod kwam.

https://www.nporadio1.nl/uitze...

Of luister de podcast (ook beschikbaar in verschillende podcastapps): https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie