Gezondheid

Koepel zorgverzekeraars: Als je gezonder leeft is de kans dat premie daalt groter

BNNVARA
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Koepel zorgverzekeraars: Als je gezonder leeft is de kans dat premie daalt groter

"Preventie houdt ons enorm bezig. Als je een goede leefstijl hanteert kom je niet makkelijk in zorgtoestand terecht", zegt Dirk Jan van den Berg, de kersverse voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, in De Nieuws BV. "Men heeft het over de coronakilo's, maar als je corona krijgt loop je een groter risico met overgewicht."

Premier Boris Johson van het Verenigd Koninkrijk zette overgewicht deze week goed op de kaart. Van den Berg is daar erg blij mee, maar in tegenstelling tot Johnson wil Van den Berg niets opleggen. Hij is tegen een suikertaks, maar vindt dat er wel dingen moeten veranderen. "Niet alleen via medici maar ook bijvoorbeeld met goed onderwijs is duidelijk iets te halen als het om gezond eten gaat."

Vet

Van den Berg: "Veel van het voedsel dat we eten is te vet, te zout en te zoet. We moeten dat veranderen. Voedselproducenten moeten daarbij helpen. Unilever is bijvoorbeeld echt wel bezig om kant en klare maaltijden aan te pakken en minder zout te maken."

"Het is voor Nederland beter om een gezonde bevolking te hebben. Zowel voor de zorgkosten als de productiviteit. We zijn solidair maar willen ook dat het een beetje betaalbaar is. Daar moet je op letten. De druk op de premie is hoog. Dus als je gezonder leeft is de kans dat premie daalt groter", aldus van den Berg.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie