Gezondheid

Britse coronavariant opgedoken in Zeeuws ziekenhuis

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Britse coronavariant opgedoken in Zeeuws ziekenhuis

Na een verzorgingshuis in Surhuisterveen en een zorginstelling voor gehandicapten in Ermelo is de Britse variant van het coronavirus nu ook opgedoken in een ziekenhuis in Goes. Zeker vier medewerkers van de covid-afdeling van het ziekenhuis Adrz zijn besmet.

Tegen het NOS Radio 1 Journaal zegt Sjors van Lieshout, voorzitter van het Crisisbureau van het ziekenhuis en arts op de spoedeisende hulp, dat de besmette medewerkers herstellende en deels alweer aan het werk zijn.

De besmettingen kwamen aan het licht doordat er volgens Van Lieshout "meer mensen ziek werden dan dat voor ons gevoel passend zou zijn. Onze microbiologen en de dienst infectiepreventie zijn daar zeer alert op en hebben onderzoek gedaan." Nadat de covid-testen ook naar het Erasmus MC in Rotterdam zijn gestuurd bleek dat het ging om de Britse coronamutatie.

Van Lieshout roept daarom op om de coronavoorschriften nauwkeurig te volgen. "Voor ons maakt het duidelijk dat de Engelse variant ook in Zeeland aanwezig is. Alle maatregelen die er zijn, zijn afdoende als je ze goed opvolgt. Dat is de oproep die we doen: houd je aan de regels. Zeker bij deze variant, omdat daarvan gedacht wordt dat ‘ie meer besmettelijk is."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie