Geschiedenis
VPRO

OVT's podcasttips: Zoenen met Louis Armstrong

foto: Robert Vulkersfoto: Robert Vulkers
  1. Nieuwschevron right
  2. OVT's podcasttips: Zoenen met Louis Armstrong

Vanaf vandaag staat op Radio 1 een week lang de Podcast in het zonnetje. Daarom vertelt Christianne Alvarado, podcastfanaat en het nieuwste redactielid van OVT, in de studio over historische podcasts die je niet mag missen.

Je kent misschien onze eigen podcasts: Tijdgeest, Het Spoor Terug en Het Laatste Woord. Als je die nog niet kent, moet je daar beginnen. Mocht je die allemaal geluisterd hebben, dan heeft Christianne het internet voor je afgestruind voor de mooiste buitenlandse historische podcasts.

Eerste zoen met Louis Armstrong

Haar favoriete podcast van dit moment is The Last Bohemians, een serie over vrouwelijke pioniers in kunst en cultuur, die zich nooit tegen lieten houden door de normen van hun tijd. In de eerste aflevering vertelt de 86-jarige schilderes en schrijfster van erotische romans Molly Parkin bijvoorbeeld over haar eerste kus. Die kreeg ze van trompettist Louis Armstrong. Ook vertelt ze over haar ochtendritueel, waar masturbatie een vast deel van uit maakt. Maar behalve een markante vrouw, was Molly ook baanbrekend in haar eigen vakgebied. In haar levensverhaal hoor de geschiedenis van emancipatie in de twintigste eeuw terug.

OVT heeft nog véél meer tips! Daarvoor klik je hier: de tips van OVT.

Meer OVT?

OVT is een historisch radioprogramma met actueel nieuws over geschiedenis, columns en documentaires. OVT wordt wekelijks uitgezonden om zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Volg OVT op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie