Geschiedenis

Honderd jaar oude tips voor een strakke bips

VPRO
foto: Redactie OVTfoto: Redactie OVT
  1. Nieuwschevron right
  2. Honderd jaar oude tips voor een strakke bips

Het is de Maand van de Geschiedenis en dus zendt OVT uit vanaf verschillende locaties door het hele land. Deze week: Maastricht. Het thema van de maand is Zij/Hij. Maastricht University exposeert daarom de gehele maand de tentoonstelling De Volmaakte Vrouw.

Niet voor niets heet de tentoonstelling zo. Nederland had al in de jaren twintig een erotisch hervormer: Theodoor van de Velde. Hij was gynaecoloog en schrijver van het boek De Volmaakte Vrouw.

Historica Anemieke Klijn - biograaf van Nederlands bekendste seksuoloog - Coen van Emde Boas - verdiepte zich in de bestseller De Volmaakte Vrouw vertelt erover in OVT.

Pagina uit het boek 'De Volmaakte Vrouw'

Het erotiek hervormende boek

Het boek was een bestseller die op de katholieke index kwam en die door de nazi’s werd verbrand. De schrijver zag in de vrouw, zoals het in zijn tijd hoorde, vooral een voortplantingswezen. Maar hij wilde dat zij ook kon genieten van de daad. Daarom schreef hij haar gymnastische oefeningen voor, zodat zij haar bekkenbodemspieren kon versterken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer OVT?

OVT is een historisch radioprogramma met actueel nieuws over geschiedenis, columns en documentaires. OVT wordt wekelijks uitgezonden op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Volg OVT op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie