Geschiedenis
VPRO

Ga mee op avontuur naar Zaventem. En nee, niet het vliegveld…

foto: Public Domainfoto: Public Domain
  1. Nieuwschevron right
  2. Ga mee op avontuur naar Zaventem. En nee, niet het vliegveld…

Zaventem. Dat is toch dat ene vliegveld vlakbij Brussel? Inderdaad. Maar, het is ook een dorpje. Bijna niemand kent het maar in dat dorpje hangt een van de mooiste barokschilderijen van België. Het werk hangt nog steeds op zijn originele plek, de plek waarvoor het is bedoeld. En bijna niemand weet ervan…

Deze zomer vraagt OVT ieder week een gast om een historisch verantwoorde vakantietip te geven, om een onontdekte parel te onthullen. Deze week wordt die tip gegeven door historicus Jonas Roelens. Hij is als gastprofessor kunstgeschiedenis verbonden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent.

De Vakantieman, een kerk in Zaventem

Quote

Je neemt een boemeltreintje vanuit Brussel. En als je daar staat en je hoort dan ook nog eens barokmuziek op de achtergrond. Het is echt een kippenvelmoment.

Jonas Roelens

Meer vakantietips?!

Roelens neemt je mee naar de 17e eeuw, vertelt over de geschiedenis van het schilderij: St Maarten, geschilderd door Van Dijck.

Voor wie meer historische vakantietips wil, kijk vooral op site van OVT. Daar vind je alle historische reistips van de afgelopen jaren. En als je al een vakantiebestemming hebt gekozen, kijk dan vooral even op het kaartje of er toevallig nog tips zijn gegeven die op jouw reisroute liggen.

Ster advertentie
Ster advertentie