Economie
EO

Alles voor een prikkie bij drogisterij Medikamente Die Grenze: hoe kan dat?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles voor een prikkie bij drogisterij Medikamente Die Grenze: hoe kan dat?

Afwasmiddel, chocola of parfum: alles is voor een prikkie verkrijgbaar bij drogisterij-discounter Medikamente Die Grenze. Daarvan schieten de vestigingen inmiddels als paddenstoelen uit de grond. Hoe kan het dat alles zo spotgoedkoop is? "Bijna alle deals sluit ik op gevoel", vertelt oprichter Bert Hesselink in Geld of je leven (EO).

Drogist Medikamente Die Grenze verkoopt alles voor een prikkie

Wat begon als een klein winkeltje van vijftien vierkante meter in Twente, is inmiddels uitgegroeid tot een keten met meer dan zeventig vestigingen. Alles is verkrijgbaar voor spotprijzen, door de dealtjes die Bert Hesselink sluit. Het levert hem de bijnaam 'koning van de restpartij' op.

Elk jaar komen er nu zo’n tien tot vijftien winkels bij. De meeste producten uit het assortiment bestaan uit restpartijen. "Dat zijn vaak producten met een kortere houdbaarheidsdatum. Dan word ik daarover gebeld met een deal. Grote ketens willen alles wat niet in het stramien past, niet hebben. Zo heb ik net na Pasen nog een vrachtwagen met paaschocola gekocht. Er is geen kind dat zegt: ik wil dat niet meer na Pasen."

Medikamente Die Grenze: opvallende naam

De bijzondere naam is te danken aan het feit dat hij herkenbaarheid wilde creëren voor zowel Nederlanders als Duitsers. Zij hebben geen drogisterijen zoals wij die kennen. Daarom zijn ze aangewezen op de apotheek, waar je een stuk meer betaalt, legt Hesselink uit.

Zijn formule slaat dan ook goed aan onder onze oosterburen: "Paracetamol kost in Duitsland bijvoorbeeld 3,50 euro voor 50 stuks. Wij verkopen ze voor een euro. Ook komen ze hier voor koffie, want Duitsland heeft een koffietaks."

Hele dag deals sluiten

De hele dag door is Hesselink deals aan het sluiten. "Meestal word ik wel wakker gebeld door een of andere handelaar die wat wil verkopen Bijna alle deals sluit ik op gevoel: lijkt het goedkoop? Als ik in de winkel twee stuks van iets voor een euro kan verkopen, terwijl het normaal twee euro per stuk kost, dan denk ik dat de klant het wel koopt."

Vorig jaar draaide de onderneming 100 miljoen omzet, dit jaar is dat 120 miljoen. "Alles wat we verdienen, stoppen we ook in de zaak. We nemen weinig winst en handelen gewoon heel snel. Ik heb altijd geleerd dat vijf keer een dubbeltje meer is dan één keer een kwartje."

"Ik kan elke dag eten en drinken wat ik wil, ik kan af en toe naar de sauna", vertelt hij over wat er onderaan de streep over blijft. "Dus ik ben hartstikke tevreden."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie