Economie
KRO-NCRV

'Toenemende dreiging cyberaanvallen Rotterdamse haven'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Toenemende dreiging cyberaanvallen Rotterdamse haven'

"Wij maken ons wel degelijk zorgen over cyberaanvallen en infiltratie, en of alle bedrijven even weerbaar zijn", zegt Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam bij Spraakmakers. Hij vindt dat de haven als geheel als vitale sector moet worden bestempeld. "Als een groot bedrijf niet weerbaar is dan ben je toch wel de klos."

Castelein gaf eerder aan dat dat er van de 3000 bedrijven die actief zijn in de haven, er maar weinig als vitaal zijn gekwalificeerd. Met die kwalificatie krijgen zij volgens hem informatie bij mogelijke dreiging. "Wij zouden het zeer toejuichen als de overheid ons meer ruimte zou geven om kritische informatie te delen (met deze bedrijven), uiteraard met alle veiligheidsinstructies die daarbij horen. Zodat wij informatie zo snel mogelijk kunnen delen als dat cruciaal en van belang is."

Spraakmakers Community

Niet alleen luisteren, maar ook meepraten? In de Spraakmakers Community kun je reageren op de stelling van Stand.nl, mee- en napraten over onze uitzending en je vraag stellen aan een bekende Spraakmaker. Aanmelden kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie