Economie
AVROTROS

'We hebben niks geleerd van de kredietcrisis', zegt financieel journalist Arno Wellens

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. 'We hebben niks geleerd van de kredietcrisis', zegt financieel journalist Arno Wellens

"Een casino maken van de huizenmarkt, en daar omheen beleggingsproducten bouwen? Dat moet je niet doen. Toch gaat het gewoon door", stelt financieel journalist Arno Wellens in MISCHA!. "We hebben niks geleerd van de kredietcrisis."

#254 - Arno Wellens - MISCHA!

"Als je wil dat de huizenprijzen omlaag gaan, moeten beleggers in schulden ook hun verlies nemen. Dan ben je sociaal bezig. Maar dat zou ook betekenen dat de pensioenen omlaag gaan. Pensioenfondsen beleggen namelijk ook in de woningmarkt", aldus Wellens.

Amerikaanse banken die omvallen

Wellens reageert ook op het nieuws dat er nu drie Amerikaanse banken zijn omgevallen. "Het gevaar van wat er nu gebeurt: je ziet nooit de volledige ijsberg, die zit onder water. Mensen denken: met die drie bankjes valt het nog wel mee. Maar er zit een heel oerwoud aan onderlinge contracten achter. Daar kom je pas achter als banken erop worden aangesproken. En dán schrik je je een hoedje."

#254 - Arno Wellens - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie