Economie
WNL

Wat kunnen reizigers doen nu hun vlucht niet vertrekt door het coronavirus?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat kunnen reizigers doen nu hun vlucht niet vertrekt door het coronavirus?

Mensen die recent een vlucht hebben geboekt moeten hopen dat hun luchtvaartmaatschappij dat vliegticket zal vergoeden nu er door het coronavirus een stuk minder gevlogen wordt. "Het is heel goed de kleine lettertjes lezen", zegt luchtvaartdeskundige Yteke de Jong in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Video niet beschikbaar

Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM krijgen flinke klappen nu veel landen hebben besloten geen mensen uit Nederland meer toe te laten uit angst dat zij het coronavirus met zich meenemen. Heel veel vliegtuigen blijven daardoor aan de grond.

Mensen die voor de komende tijd een vliegticket hebben geboekt, zitten nu in onzekerheid. Gaat mijn vlucht nog wel? Volgens De Jong hangt de schade af van de periode waarin je je vakantie hebt geboekt. "Er is nu nog een beetje hoop dat het virus tegen de zomer wegebt en we dan toch nog op vakantie kunnen met het vliegtuig."

'Vlucht omboeken of tegoedbon'

Voor de komende weken, ziet het er echter somber uit. "Op korte termijn resteert je niets anders dan omboeken", geeft zij reizigers mee. "Bij sommige maatschappijen krijg je dan je geld terug of in veel gevallen een tegoedbon, zodat je er later gebruik van kunt maken. En als je een los ticket hebt geboekt, dan is het heel erg goed kijken naar de kleine lettertjes of je al dan niet recht hebt op een vergoeding. Want luchtvaartmaatschappijen kunnen zich beroepen op overmacht."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie