Economie
EO

Directeur Flink: we hebben fouten gemaakt

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur Flink: we hebben fouten gemaakt

Flitsbezorger Flink is nog maar vijftien maanden oud en de marktwaarde wordt nu al geschat op 4,8 miljard euro. De keerzijde van de flitsbezorging lijkt echter ook zichtbaar te worden. Er zijn klachten over de arbeidsvoorwaarden die de bedrijven hanteren en de gemeente Amsterdam wil de zogenoemde 'dark stores' weren uit woonwijken. Directeur Robin Kiesler van Flink geeft in Geld of je Leven toe dat er fouten zijn gemaakt, volgens hem is dit te wijten aan de snelle groei van het bedrijf.

"We hebben veel fouten gemaakt. Bijvoorbeeld door fietsen buiten te laten staan, overlast te creëren en misschien niet zo goed naar buren te luisteren", aldus Kiesler. Volgens hem hebben ze die fouten inmiddels hersteld.

Ook de arbeidsinspectie uitte onlangs forse kritiek op de arbeidsomstandigheden bij de flitsbezorging. Kiesler geeft aan al die kritiek niet irritant te vinden: "Dat hoort erbij als je als jong bedrijf binnen vijftien maanden zo’n verandering teweeg brengt." Ook schuwt hij excuses aan de Amsterdammers niet, maar benadrukt hij dat Flink op zoek is naar oplossingen die voor iedereen werken.

Dark stores in Amsterdam

Dat de gemeente Amsterdam dark stores helemaal uit woonwijken wil weren is wat Kiesler betreft dan ook geen goed idee, al spreekt hij zelf liever van 'hubs' dan van dark stores: "want dark is het binnen niet". Volgens de directeur kan de gemeente het beter zaak per zaak bekijken en passen sommige hubs wel degelijk binnen gemengde woon-werkwijken.

Quote

Voor klanten is het wel super belangrijk dat de bezorgkosten niet naar 10 euro gaan

Robin Kiesler, directeur Flink

Dat is ook nodig, want flitsbedrijven willen graag dichtbij de klant zitten. Volgens Kiesler gaat het daarbij niet zo zeer om de bezorgtijd, maar wel om de bezorgkosten. "Voor klanten is die 10 minuten niet zo super belangrijk, maar voor klanten is het wel super belangrijk dat de bezorgkosten niet naar 10 euro gaan."

En als je bezorger 45 minuten moet fietsen voordat hij op lokatie is, dan moet die prijs ook worden doorberekend aan de klant. "Dat werkt uiteindelijk niet..."

Voorlopig wil Flink vooral met de gemeentes om tafel om te voorkomen dat flitsbedrijven uit de woonwijken geweerd worden, maar een rechtszaak helemaal uitsluiten wil Kiesler ook niet. "Dat hangt af van hoe dingen zich gaan ontwikkelen."

Robin Kiesler in Geld of je Leven

Ster advertentie
Ster advertentie