Cultuur & Media
AVROTROS

Martijn Koning over Baudet-rel: ‘Ik heb me heel onveilig gevoeld’

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Martijn Koning over Baudet-rel: ‘Ik heb me heel onveilig gevoeld’

‘Een slechte relatie met RTL, extreem veel doodsbedreigingen, een heel land dat over je heen lijkt te vallen.’ Het zijn de gevolgen van die ene column die de comedian in maart voordroeg bij Jinek, waarbij Baudet wegliep.

#406 - Mischa in gesprek met Martijn Koning - Miss Podcast

"Ik vind het nog steeds een briljante column." Het is de eerste keer dat hij hem terug hoort, de column waarmee de hele rel begon. In Miss Podcast vertelt hij Mischa Blok over zijn gedachte achter die column: "Het was tijd om Baudet op een andere manier toe te spreken (...) en niet met fluwelen handschoentjes en God wat zijn we blij dat hij in ons programma zit, want daar krijgen we kijkcijfers mee."

Knetterverliefd op Eva

Jinek en RTL namen afstand van zijn column. "Zonde", vindt Koning: "Ik vond Eva altijd een hartstikke leuke vrouw, ik was knetterverliefd op haar. Ik heb me tot in den treure afgetrokken op haar, wat ik nog steeds wel eens doe hoor, met tegenzin, maar af en toe kan het niet anders."

Spiegel

Koning staat nog steeds volledig achter de inhoud van de column: "Er wordt nergens gescholden, er wordt alleen gesuggereerd (...) Het was een spiegel voor hem en wat er gebeurt in Nederland." Of hij zich gecanceld voelde? "Wel bedreigd, in ieder geval. De politie heeft fijn geholpen en in 1 keer merk je in wat voor eng land we leven en ik heb dat heel erg onderschat."

#406 - Mischa in gesprek met Martijn Koning - Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok of Milou Brand een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie