Cultuur & Media
NOS

Ari Deelder richtte een Wunderkammer in met werk van haar vader Jules

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ari Deelder richtte een Wunderkammer in met werk van haar vader Jules

Vanaf morgen opent in De Doelen in Rotterdam een Wunderkammer - een hele grote kijkdoos - gewijd aan de in 2019 overleden schrijver, dichter en kunstenaar Jules Deelder. De Wunderkammer is ingericht door zijn dochter Ari Deelder en haar moeder. In NOS Met het Oog op Morgen vertelt ze wat ze daarin precies wilde laten zien.

Video niet beschikbaar

Schrijversbrein

Deelder is de laatste tijd veel bezig geweest met de nalatenschap van haar vader, die in 2019 overleed. "Dus we hebben ons voor dit project op zijn enorme stapel boeken gericht om daarmee wat te doen in die kamer en ik ga niet helemaal uitleggen wat er in die kamer dan gebeurt, want er moeten de mensen gewoon maar gaan kijken."

De Wunderkammer is iets meer dan twee meter hoog en drie bij zes meter groot. "Je zou je eventjes kunnen wanen in het in het schrijversbrein van Jules", vertelt ze.

Niet dood

Het doet haar goed dat Deelder voortleeft in zijn werk. "Wat mij betreft is Jules dus eigenlijk niet dood, want zolang zijn werk gelezen wordt, gaat die eigenlijk niet dood." Met het herlezen van zijn werk, vallen haar steeds vaker nieuwe dingen op, zegt ze. "Zijn stijl, de sfeer waarin hij schreef met toch ook een beat, heel ritmisch."

Vanaf 15 december staat de gigantische kijkdoos in de hal van De Doelen in Rotterdam.

Ari Deelder richtte een Wunderkammer in voor haar vader Jules Deelder

De Brusseprijs in NOS Met het Oog op Morgen

In aanloop naar de Brusseprijs-uitreiking zijn vanaf 29 april iedere zaterdagavond de auteurs van de vijf genomineerde boeken te gast in NOS Met het Oog op Morgen. Op 3 juni zendt NOS Met Oog op Morgen de uitreiking live uit.

Ster advertentie
Ster advertentie