Cultuur & Media
EONOS

Dichters proberen troost te bieden in coronacrisis

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Dichters proberen troost te bieden in coronacrisis

Met de 'Dichter Langs de Lijn' probeert Langs de Lijn En Omstreken troost en perspectief te bieden in de coronacrisis. Vijf dichters wisselen elkaar dagelijks af.

Persconferentie

Dichter Frank van Pamelen wist afgelopen week opzien te baren met een gedicht over de persconferentie van premier Rutte. Die persconferentie begon om 19.00, en rond 20.50 was zijn gedicht hierover op de radio. Achter de premier was de tekst 'Alleen samen krijgen we corona onder controle' te lezen. Dat fascineerde hem. "Die controle is vooralsnog wishful thinking", peinsde hij...

Dichter Langs de Lijn: Controle

Het hele gedicht is hier nog eens terug te lezen.

Een ander leven

Babs Gons fantaseert in haar gedicht over de wereld na de coronacrisis. Veel mensen denken daarover na, merkte om zich heen, vertelde ze in de uitzending. "Wat gaan we doen als het weer voorbij is? En wat gaan we doen om het een heel waardevol moment te laten zijn?", vraagt ze zich af. Ze is bang dat we precies hetzelfde doen als daarvoor. "Dat is altijd het gevaar..." denkt ze.

Dichter Langs de Lijn: Babs Gons

Hier kunt u het gedicht nog eens lezen.

1 april

Er was weinig van te merken, maar afgelopen woensdag was het 1 april. Heidi Koren liet zich inspireren door de grapjesdag: "Wat als het een grapje was?" Koren en haar dochter willen zelf een grap maken die ochtend, maar ze vonden het toch niet gepast: "We wilden opbellen met de mededeling dat we hoge koorts hadden..." aldus de dichter. Ze deden het toch maar niet.

Heidi Koren - 1 april (Dichter Langs de Lijn)

De hele tekst staat hier.

Een griepje hier, een pandemietje daar

Dichter Rikkert Zuiderveld liet zich inspireren door donderprekers, die stellen dat de pandemie een straf van God of moeder aarde is. Hij heeft er niks mee, maar hij snapt het wel: "In alle verwarring wil je grip op de situatie krijgen, wil je ergens dat mysterie pakken. En soms vlieg je uit de bocht..."

Dichter bij de Lijn

Nog eens rustig lezen? Dat kan hier.

Van dinsdag tot donderdag zijn er rond 20.50 nieuwe gedichten te horen in Langs de Lijn En Omstreken.

Ster advertentie
Ster advertentie