Naar homepage
Cultuur & Media

Je ex-geliefde aanklagen wanneer die je verlaat?!

foto: TreurTeeVee, Circus Treurdierfoto: TreurTeeVee, Circus Treurdier
  1. Nieuwschevron right
  2. Je ex-geliefde aanklagen wanneer die je verlaat?!

Makerscollectief Circus Treurdier maakt voorstellingen, muziek en nu ook weer televisie: een tweede seizoen van TreurTeeVee. Het zijn, volgens maker Peter van Rooijen, zwartkomische uitzendingen met een kritische onderlaag. Hij is te gast in Nooit Meer Slapen.

Circus Treurdier

De kern van het gezelschap bestaat uit Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en hijzelf, Peter van Rooijen. "Als we aan een nieuwe voorstelling, of aan een seizoen van TreurTeeVee werken, dan gaan we in een huisje zitten. En dan gooien we alles op tafel wat we maar bedenken: alles uit ons hoofd en uit ons hart."

Quote

Onze humor wordt geboren op de akker van de treurnis


"Later gaan we al die ideeën bundelen: dít gaat over liefde, dát gaat over talent, dít gaat over de angst voor de dood." Hoewel er grote thema’s worden aangekaart draaien de stukken die ze schrijven uiteindelijk vooral ook om humor en herkenbaarheid.

"Onze humor wordt geboren op de akker van de treurnis," vertelt Van Rooijen. "Want die humor komt voort uit tragische figuren die iets naars meemaken. Maar ondanks de pijn en het verdriet wordt het hilarisch en grappig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De treurige liefde

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van TreurTeeVee gaat over de liefde. "En dan zou je denken, er is al zoveel over liefde gezegd, geschreven en gezongen, maar toch: ieder persoon maakt de liefde mee", zegt Peter van Rooijen. "Daardoor gaan liefdesliedjes nooit vervelen."

Maar voor niemand is liefde altijd maar makkelijk. Van Rooijen: "Soms denk je 'dit kan helemaal niet, dit mag niet', maar dan gebeurt het toch. Dan verlaat jouw geliefde je toch." In de eerste aflevering zit hierover daarom een fragment: de gene die verlaten wordt klaagt zijn ex aan in de rechtszaal.

"Ik was toen verliefd, maar nu niet meer."
"Ja, zo werkt het niet in een rechtszaal. Je kunt ook niet zeggen: toen heb ik een moord gepleegd, en nu niet meer; toen heb ik drugs gedeald, en nu niet meer. Zo werkt het niet!"

De favorieten

In Nooit Meer Slapen deelt Peter van Rooijen zijn favoriete cultuurmomenten: een speciale, ruwe versie van het nummer Yesterday van The Beatles, een zeer persoonlijk interview met Gerard Geve, de Kerstplaat van Bert en Ernie.

De eerste aflevering van het tweede seizoen van TreurTeeVee is vanaf vrijdag 22 november te zien: online en om 22.30 op NPO 3.

Ster advertentie
Ster advertentie