Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Boris Johnson heeft recht op privacy'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Boris Johnson heeft recht op privacy'

Er is nog veel onduidelijk over de gezondheidssituatie van de Britse premier Boris Johnson die met corona op de ic is opgenomen. Britse media riepen daarom ook op tot transparantie. Is die oproep terecht?

Voormalig PvdA-voorzitter Hans Spekman vindt van niet. "Hij heeft recht om op zijn eigen privé-manier beter te worden." Spekman vindt het géén argument dat de bevolking recht heeft om te weten hoe het hun leider vergaat in het ziekenhuis. "Er is een plaatsvervanger. De plaatsvervanger moet het nu doen en de rest van het land ook."

Bekende mensen

Spekman vindt het belangrijk dat onbekende mensen en publieke figuren veilig kunnen zijn in het ziekenhuis. "Hun ziektebeeld is van henzelf." Dat geldt ook voor leden van het Koninklijk Huis. Spekman: "Ik vind de nieuwsgierigheid begrijpelijk, maar ik vind dat niemand er aan mee moet doen."

Schrijver en journalist Hasna El Maroudi zegt in het Mediaforum dat ze niet alle details over BOJO’s gezondheid hoeft te weten. Wel noemt ze houding van Johnsons over het coronavirus en zijn besmetting 'hyperpositief' de afgelopen tijd. "Met zijn opname wordt de ernst van de situatie duidelijk en dat hoeft je niet te bagatelliseren."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie