Cultuur & Media
KRO-NCRV

'SBS binnen een jaar groter dan RTL'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'SBS binnen een jaar groter dan RTL'

NTR-baas Paul Römer denkt dat SBS 6, met John de Mol aan het roer, door het plafond zal gaan. In het Mediaforum van Spraakmakers zei hij dat hij verwacht dat binnen een jaar RTL voorbij gestreefd zal worden.

De laatste tijd is Talpa veel grote namen aan het overnemen: zo werd Gordon overgenomen van RTL, werden de heren van Voetbal Inside weggekocht en tekenden radio-dj’s Giel Beelen en Gerard Ekdom contracten bij het concern.

Vooral RTL moet zich zorgen maken, denkt Römer. Zij vissen uit dezelfde poel van adverteerders en kunnen daardoor veel inkomsten verliezen.

Aantal zenders

Paul van Gessel, directeur van RTV NH en AT5, denkt ook dat het een groot succes wordt. "We staan aan de vooravond van een grote verandering in de mediawereld", denkt hij. Hij verwacht dat het aantal televisiezenders gaat verminderen, omdat er steeds minder vraag naar is.

RTL heeft op dit moment vier zenders (RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8) maar op den duur verwacht hij dat dat er minder worden. "Ook bij de NPO wordt dat een discussie", denkt hij.

Blauw

Talpa maakte onlangs bekend dat SBS een nieuwe huisstijl krijgt: het logo van de omroep, een witte zes op een rode achtergrond, wordt een witte zes op een blauwe achtergrond. Daarnaast wordt er meer nadruk gelegd op de 6 en minder op 'SBS'.

Ster advertentie
Ster advertentie