Cultuur & Media

Erica Meiland: 'Wij zijn niet gewend om op onze woorden te letten'

MAX
foto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Erica Meiland: 'Wij zijn niet gewend om op onze woorden te letten'

Erica Renkema, beter bekend als Erica Meiland, de moeder van de familie Meiland, deed veel stof opwaaien met uitspraken in haar biografie. Zo noemde ze moslimvrouwen die een boerka dragen pinguïns. Ze staat nog steeds achter die uitspraken, maar denkt wel dat mensen haar verkeerd hebben begrepen.

Dat zei Erica Meiland zondag bij De Perstribune van MAX. "Ik denk dat heel veel mensen mij verkeerd hebben begrepen. Wij zijn namelijk niet gewend om op onze woorden te letten." Bij Jinek verdedigde ze zich aan tafel en kreeg ze veel kritiek over zich heen van Chantal Janzen. Dat leidde weer tot veel steunbetuigingen en haatreacties aan Erica’s adres. Sommige reacties waren heftig, maar ze kijkt er tevreden op terug. "Wat ik het goede hiervan vind is dat er zo’n discussie is losgekomen en daar ben ik heel blij mee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ik Vertrek

De Meilandjes werden bekend door hun deelname aan het programma Ik Vertrek in 2006. Destijds vertrok het gezin voor de eerste keer naar Frankrijk. Later kwamen ze weer terug, want Erica kende heimwee. Al direct viel het gezin bij de kijker in de smaak, en jaren later rakelde Paul de Leeuw hen op in zijn programma. Het vervolg is bekend: ze kregen een programma op SBS 6. Chateau Meiland.

Nieuw programma

De Meilandjes blijven de komende tijd te zien op tv. Zo gaan ze meedoen aan een nieuw programma, de opvolger van Effe Geen Cent te Makken. Het gaat Chateau Bijstand heten. "Wij gaan in een sociale huurwoning wonen, we krijgen duizend euro om het huis in te richten", aldus Erica.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie