Cultuur & Media

Op een mooie Pinksterdag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Op een mooie Pinksterdag

[AVROTROS] Hele generaties kunnen ze meezingen: Ja Zuster, Nee Zuster, Deze Vuist op deze vuist, Vluchten kan niet meer en natuurlijk Op een mooie Pinksterdag. Harry Bannink is een van de grootste componisten die Nederland heeft gekend. Journalist en schrijver Gijs Groenteman is een groot fan van Bannink en duikt in zijn leven en werk in De Grote Harry Bannink Podcast. Vanzelfsprekend publiceerde hij de eerste vijf afleveringen van dit mooie eerbetoon op zondag 4 juni: een mooie pinksterdag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer dan drieduizend nummers

Generaties zijn opgegroeid met zijn muziek voor de Stratemaker op zee show, de film van Ome Willem, maar ook Sesamstraat, Het Klokhuis en Kinderen voor Kinderen. Het oeuvre van Harry Bannink is ongekend groot. De in 1999 overleden componist liet meer dan drieduizend nummers achter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de eerste afleveringen praat Groenteman met de mensen die nauw samenwerkten met Harry Bannink. Onder andere Hans Dorrestijn, Henny Vrienten, Jenny Arean en Joost Prinsen vertellen hoe Bannink te werk ging en hoe de grote successen tot stand kwamen. Ook luisteren ze samen met Gijs Groenteman naar de vele (soms vergeten) liedjes.

En er is meer

In de komende maanden volgen nog vele nieuwe afleveringen waarin Groenteman praat met tekstschrijvers, zangers, musici en programmamakers zoals Aart Staartjes, Willem Nijholt en Wieteke van Dort. De Grote Harry Bannink Podcast is te beluisteren via iTunes.

De Volkskrant maakte naar aanleiding van de podcast van Gijs Groenteman een lijstje met de twintig mooiste nummers van Harry Bannink.

Beluister ook het gesprek met Gijs Groenteman in Kunststof.

Ster advertentie
Ster advertentie