Cultuur & Media
EO

Marco Borsato: 'Ik geloof zeker dat er iets is na dit leven'

foto: ANP / Paul Bergenfoto: ANP / Paul Bergen
  1. Nieuwschevron right
  2. Marco Borsato: 'Ik geloof zeker dat er iets is na dit leven'

Zanger Marco Borsato is niet ‘praktiserend gelovig’, maar gelooft wel dat er een hogere macht is. Dit zei hij in de speciale kerstuitzending van Dit is de Dag. Wie of wat dat precies is, weet hij niet, aldus de zanger: "De ene noemt het Boeddha, de ander noemt het Allah en weer een ander noemt het God, maar ik geloof sowieso dat er iets is hierna."

Borsato groeide op met een katholieke vader. Als hij met kerst bij zijn vader in Italië was, gingen ze naar de kerk: de indrukwekkende Madonna della Corona in Spiazzi. "Dan gingen we kaarsjes aansteken, dat kan ik me nog goed herinneren", vertelt hij.

Van zijn vaders geloof heeft hij onderdelen overgenomen. Zo liet hij zijn kinderen dopen: "In het huis van God heb ik gevraagd of Hij op ze wil passen", vertelt Borsato. “Als het om hele wezenlijke dingen gaat, kijk je toch naar een hogere macht, en vraag je: zou U mee willen kijken?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feestmaand

Inmiddels zit kerkgang er niet meer in eind december, maar dat betekent niet dat er geen kerst wordt gevierd. "Wij zijn als Italianen echt van de familie. Met een grote ploeg samen koken, pannen op tafel en dan lekker lang tafelen", zegt hij.

Kerst is niet het enige feest dat gevierd wordt in december. Sterker nog, het is best druk, vertelt Borsato. "Mijn broertje is jarig, Leontien is jarig, mijn dochter is jarig, John Ewbank is jarig, ik ben zelf jarig, en dan heb je Sinterklaas en kerst er ook nog doorheen fietsen".

Succes

In Dit is de Dag blikte Borsato uitgebreid terug op 2019. Het was een succesvol jaar voor de zanger. Hij verkocht vijf keer De Kuip uit en scoorde hits met artiesten die het goed doen bij een jongere generatie dan zijn eigen fans: rapper Snelle en zangeres Davina Michelle. "Het was een bijzonder jaar", aldus Borsato.

Marco Borsato blikt terug op 2019

Ster advertentie
Ster advertentie