Cultuur & Media
NOS

Artiesten slaan handen ineen en geven online-optredens

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten slaan handen ineen en geven online-optredens

Nu theaters en concertzalen dicht zijn, slaan verschillende zangers, acteurs en cabaretiers de handen ineen. Op een speciaal platform streamen ze de komende weken dagelijks optredens en lessen. Zangeres Shirma Rouse mocht gisteravond het spits afbijten. In NOS Met het Oog op Morgen vertelde ze hoe dat was.

Video niet beschikbaar

Rouse vertelt dat het best raar was om zo’n digitaal optreden te geven. ''Aan de ene kant is het fantastisch dat dit kan. Maar aan de andere kant is de situatie ellendig. Net als veel andere ondernemers kan ik niet werken. Alle gigs zijn gecanceld.''

We moeten er het beste van maken

Het kabinet maakte gisteren bekend dat bijeenkomsten nog tot zeker 1 juni verboden zijn. De zangeres zegt dat we er maar het beste van moeten maken.

''Je beseft nu hoe snel je je kunt vergissen in hoe goed we het hebben. Als we slim zijn, kunnen we er ook veel moois uithalen, zoals tijd met je kinderen, tijd met je geliefdes.''

Ook kijken?

De livestreams zijn te bekijken op de website

. Bezoekers kunnen daar ook doneren. Deze week staan onder meer sessies van actrice Hadewych Minis, rapper Yes-R en gitarist Jan de Witte op het programma.

Cultuur in tijden van corona: zangeres Shirma Rouse gaf thuisconcert

Ster advertentie
Ster advertentie